Cercetare

    Victoria Hospital este unul dintre cele mai puternice centre de cercetare clinica in domeniul cancerului din Romania. Avand la activ participarea incepand cu anul 2001 la peste 80 de studii clinice faza II si III (cu beneficiu terapeutic pentru pacienti), Victoria Hospital are colaborari strinse cu marile companii farmaceutice multinationale, aceste colaborarii fiind deseori finalizate prin publicarea diverselor studii la congrese internationale, publicarea unor articole in reviste de prestigiu sau chiar aprobarea multor medicamente novatoare in oncologie de catre FDA sau EMEA.

    Victoria Hospital (denumirile anterioare: Centrul de Oncologie Medicala, Centrul de Oncologie Euroclinic) a avut si are colaborari cu numeroase companii farmaceutice, cum ar fi: Hoffman la Roche, Fresenius, Bristol Mzers Squibb, Lilly, Pfizer, Teva, Boehringer Ingelheim, Avigenix, Merk, Sonus Pharm., Mayne-Pliva Pharm., BioGenerix, Johnson&Johnson, Sanofi-Aventis, Glaxo-Smithkline, Grunenthal , Synta Pharm., Amgen, Bayer Healthcare AG, Sandoz AG, Gennentech, MediGene, Hexal AG, Eisai, Sosei, Onyx, etc.

    Cercetarea clinica efectuata in cadrul centrului Victoria Hospital a adus mari beneficii pacientilor cu cancer prin accesul la medicamente moderne.
    De asemenea, Victoria Hospital, prin participarea la aceste studii clinice, a adus o economie importanta pentru bugetul Casei de Asigurari de Sanatate prin faptul ca investigatiile si o parte din medicamentele utilizate in tratamentul cancerului sunt platite de catre compania care detine medicamentul de studiu.

    Desfasurarea studiilor clinice in cadrul centrului Victoria Hospital se face sub supravegherea Agentiei Nationale a Medicamentului din Romania, a Comisiei Nationale de Etica a Academiei Romane si a altor organisme internationale (FDA, EMEA).

    Studiile clinice efectuate de Victoria Hospital (denumirea veche Centrul de oncologie Medicala, Centrul de oncologie Euroclinic) pot fi cautate pe portalul international al studiilor clinice desfasurate in intreaga lume - www.ClinicalTrials.gov